Våra tjänster

Skräddarsydda kapell, dynor och båtdetaljer
Sedan 2005 har vi sytt kapell, dynor och båtinredning till motorbåtar (till exempel till Nimbus, Princess, Fjordling och Flipper), motorseglare  och segelbåtar i Stockholmsområdet.

När det gäller skräddarsydda kapell, dynor och båtdetaljer så mäter och mallar vi alltid direkt på plats på kundens båt för bästa passform. Därför måste båten finnas inom Stockholmsområdet. Kontakta oss för offert, måttagning och mallning.

Du kan även lämna in ditt trasiga eller smutsiga kapell till oss så ser vi till att det är helt och rent inför kommande båtsäsong.

Varför välja oss

  • Mångårig erfarenhet av kapellmakeri och båtinredning
  • Skräddarsyr efter er båt och era behov
  • Hög servicegrad
  • Det lilla kapellmakeriet som alltid ger det lilla extra
  • Fokus på passform, kvalitet och hållbarhet

Båtkapell

Skräddarsydda båtkapell - helt efter dina individuella behov och önskemål.

Båtkapell

Färg, antal fönster, form eller storlek på fönster spelar ingen roll – du som kund bestämmer!

Båtdynor

Vi tillverkar inomhus- och utomhusdynor i till alla båtmodeller.

Båtdynor

Vi mallar din båt på plats och skär till de nya dynorna i vår verkstad. Välj mellan dyntyger av god kvalitet från de mest kända leverantörerna.

Mattor & inredning

Behöver båtmattorna bytas ut eller är övrig inredning i behov av en ansiktslyftning?

Mattor & inredning

Vi har lång erfarenhet av båtmattor och båtinredning. Kontakta oss för mallning och offert.

Kapelltvätt & lagning

Behöver ditt kapell tvättas eller lagas? Få det rent och helt inför kommande båtsäsong!

Kapelltvätt & lagning

Lämna in det till oss så ser vi till att det är rent och helt inför kommande båtsäsong!

Våra fokusområden

Båtkapell
Hos oss kan du beställa sittbrunnskapell, vindskydd, hamnkapell, vinterkapell, biminitoppar, solskydd för träbåtar eller teakdäck, huvar för skydd av utombordare, ankarspel, vinschar, sprayhoods, bomkapell, Lazy Jack kapell, förstagskapell och mycket mer. Tillsammans bestämmer vi antal rutor och deras placering samt hur stora de ska vara och var de ska placeras, likaså placering av blixtlås, höjd på bågar, förstärkningar och övriga praktiska detaljer, kapellets färg vi skall använda mm. Vi mallar din båt på plats och tillverkar det nya kapellet i vår verkstad. När kapellet är färdigt monterar vi det på din båt om du så önskar. I vår ateljé kan du välja mellan många färger från vår leverantör Sunbrella.

Båtdynor
Vi tillverkar inomhus- och utomhusdynor i till alla båtmodeller. Det kan vara alltifrån dynor till sittbrunn, på flybridge, akterdäck, förpik, bäddmadrasser, soldynor eller Salong. Vi mallar din båt på plats och skär till de nya dynorna i vår verkstad. Du kan välja mellan många dyntyger av god kvalitet från de mest kända leverantörerna såsom t.ex. Bogesund, MarksPelle, United Fabrics och Sydtextil. Vårt urval består av slitstarka tyger i Trevira, Polyester, Alkantara, mm. Tygerna är avsedda för hårt slitage och lämpar sig i synnerhet för båtar. Urvalet är anpassat till de färger och mönster som är populära i båtar. Vi ser till att alltid ha prover hemma på de senaste och mest populära tygerna.

Om dina dynor är över 8 år rekommenderar vi att du även byter ut skumplasten i dynorna, eftersom skumplast har en begränsad livslängd. Din nya klädsel får därmed bättre passform och ser fräschare ut och håller längre.

Mattor och inredning
Behöver båtmattorna bytas ut eller är övrig inredning i behov av en ansiktslyftning? Nya mattor är ett enkelt sätt att få båten att se fräsch ut! Vi skär till och langettterar mattor, så att dom passar just dina behov. Vi har lång erfarenhet av båtmattor och båtinredning. Kontakta oss för mallning och offert.

Kapelltvätt och lagning
Ett rent och fräscht båtkapell höjer båtens värde, skyddar besättningen och ökar trivseln ombord. Kapellet håller dessutom längre om du sköter det på rätt sätt. Kapellväv tillverkas av spinnfärgad Acryl som är ett starkt och formstabilt material. Ett kapell som tvättats på rätt sätt återfår det mesta av sin ursprungliga kulör. Lätt nedsmutsade kapell kan du tvätta själv (detta gör du bäst för hand), men om kapellet är mer än lätt nedsmutsat eller om du inte vill tvätta själv kan du lämna in det till oss för djuprengöring med borttagning av smuts, fläckar, jordslag, alger samt antimögelbehandling och impregnering.

Våra övriga tjänster

Du är också välkommen att fråga oss på andra typer av specialbeställningar, såsom husvagnsinredning, inredning och detaljer till terrassen såsom skydd för badtunnan, solsegel, sömnad av möbeltextiler, täckning till trädgårdsmöbler, kåpa till gasolgrillen, vindskydd för brygg- eller balkongräcket eller något annat. Vi kan även ta fram textiler i storformat såsom till exempel scendekor, ridåer etc. Vi tillgodoser vad du behöver.

Ikon roderVi tar gärna emot specialbeställningar på inredning och tillbehör till din terrass, såsom skydd för badtunnan, sömnad av möbeltextiler, täckning till trädgårdsmöbler, kåpa till gasolgrillen och vindskydd m.m.

Ikon ankareVi kan även ta fram textiler i storformat såsom till exempel scendekor, ridåer etc. Vi har bland annat sytt upp dekorer till Chinateatern, rekvisita till Intiman samt diverse TV-produktioner och större företagsevent. Ta med eget material för uppsömnad, eller så ordnar vi med brandklassade tyger efter era behov.

Ikon fyrDynor till husvagnar och husbilar, skiljer sig inte särskilt mycket från båtdynor. Även här kan det vara aktuellt med kallskum och en luftspaltmatta under dynan för att säkerställa en lång livslängd. Även mattorna kan behöva bytas ut, vi gör nya med matchande, langetterade kanter, som passar perfekt. Vi skräddarsyr och tillgodoser dina speciella tankar och önskemål.